Miből áll az immunrendszer?

Az immunrendszer csontvelő, az ott termelődő fehérvérsejtek, a minden szervben megtalálható nyirokcsomók. Pl. a tápcsatorna vagyis a belek nyirokcsomói, a lép, a máj.

Mitől gyengül le az immunrendszer?

Helytelen étrend, élelmiszerekben talál ható káros anyagok, mérgek elsavasodás, gombásodás, a környezetszennyezés, és az elektroszmog legyengítik immunrend­szerünket. Védekezést a felsorolt káros ha tások ellen éppen immunrendszerünknek kellene adnia. Védekező rendszerünk a túlterhelés ellen túlreagálással, felgyor sult működéssel küzd. Ilyenkor alakul nak ki gyulladások. Amikor már feladta immunrendszerünk a hiábavaló küzdel met, ezt pangással illetve egyes szerveink működési renyheségével mutatja meg.

További kedvezőtlen behatások is szerepet játszanak: pl. stressz, lelki feszültség, félelem, ingereltség, melyek a vegetatív idegrendszeren és a hormonmirigyeken keresztül hat nak gyengítően az immunrendszerre.

Haj korpásodása

Immunrendszer gyengesége, hor monzavar, vitaminhiány, lelki izgalom, gennyes góc a szervezetben.

A korpásodás lényegében fejbőrünk fő között hámlását jelenti, melyet számos tényező kiválthat. A felnőttek nagy százaléka küszködik a problémával. Megjelenése annyira általános, hogy sokan nem is tartják kórosnak fejbőrük fokozott hámlását. Tudnunk kell azonban, hogy a kor pásodás egy tünet, nem önálló betegség.

Hajhullás

Kimerültség, bánat, emésztési probléma, vastagbélben mérgező gázok, baktériumok; sterssz, gennyes góc, idegszál becsípődés, ami a fejbőr vérellátását hivatott biztosítani.

Kezelése méregtelenítés, idegerősítés, vastagbél, bélflóra helyreállítása, immunrendszer erősítése, és a lelki egyensúlymegteremtése is ajánlott.

Az immunrendszer meggyengülésének legfontosabb okai

Az immunrendszer meggyengülésében számos ok játszik szerepet. Ilyenek a hosszú ideig tartó túlzott stresszterhelés, a gyakori erős napártalom (UV sugárzás), krónikus gyulladások, anyagcsere betegségek (cukor betegség, májbetegség), nagyobb műtétek, tartós antibiotikum-kezelés, daganatel lenes készítmények szedése, sugárterápia.

Egyre jobban terhelik az emberi immunrendszert a megnövekedett káros környezeti behatások:

- az élelmiszerekben alkalmazott vegyi anyagok,
- a mérgezett levegő és talaj, ivóvíz,
- valamint a radioaktív sugárzás.

Ezek a zavaró tényezők túlterhelik az immunrendszert, amely ettől kezdve nem lesz képes többé ellátni a feladatát
és a támadó kórokozók, elérik céljukat komoly betegség alakul ki. Jelzések, amelyekre oda kell figyelni

A legyengült immunrendszer jelei le hetnek a felső légutak gyakori megbetegedései, a herpesz és gombás beteg ségek. Ha valaki mindenfajta óvintéz kedés ellenére hosszú ideig megfázásos beteg, sebei lassan gyógyulnak, vagy megbetegedéseiből lassan gyógyul fel, az immunrendszerének meggyengülését jelzi.

Professzor Dr. Török Szilveszter az „Allergiapajzs, avagy az immunrendszer bástyái” című munkájában felteszi a kérdést, hogy miről ismerhetjük meg az immunrendszer zavarait.

Gyakori vagy három hétnél tovább tartó meghűlések, aknék. (pattanások, mitesszerek), tályogok, ciszták, hegek képződésével járó bőrgyulladások, herpeszek, sömörök, szemölcsök (pa-pillák) ezek a megtűrt vírusfertőzések jelei, egyúttal a legyengült immun­rendszeré is. Immunszünet, ha 40 év után hirtelen elmaradnak a lázzal, gyulladással járó akut megbetegedések, a védelmi rendszer kimerült.
 
Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy környezetünk káros hatásait el tudjuk hárítani. Betegségek alakulhatnak ki az állandó stressz következtében is (magas vérnyomás, gyomorfekély, idült bélműködési zavarok stb.). Népbetegséggé váltak a mozgásszervi betegségek. Az idült gyulladások (gócok) miatt kimerült immunrendszer itt is központi szerepet tölt be. 

Testünkben a szabad gyökök és az antioxidánsok közti életfogytig tartó háború zajlik. Ennek kimenetelétől függ életünk hossza, de minősége is! Hogy melyik oldalt erősítjük, csak rajtunk áll. 

Sokan keresik a választ azokra a kérdésekre, hogy mit tehetnek ellenálló képességük megerősítéséért. A szervezet védekezésére sokféle szabályozórendszer van befolyással. Ezek támogatják, segítik az immunrendszer működését. Ilyen az ásványianyag-csere, a vízháztartás, a szervezet sav-bázis összetétele stb. Szervezetünkben különösen fontos szerepe van az ásványi anyagoknak, nyomelemeknek, vitaminoknak, flavonoidoknak. 

A flavonoidok és antioxidánsok iránt megnyilvánuló, az utóbbi időben fokozódó figyelem ne pusztán az új iránti rövid érdeklődés legyen, hanem folyamatosan erősödve, széles körben szolgálja a lakosság egészségi állapotának javulását, a betegségek megelőzését és eredményes terápiáját. Az flavonoidok és antioxidánsokhoz való hozzájutást a minél színesebb, változatosabb, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag táplálkozás és az étrendkiegészítők széles palettája biztosítja. 
 
       bannerem
 

 

vissza a címoldalraNév:
E-mail:
 
 
 
 
 
 
Fogyi csomag. Slim Flavin7 100db-Kendermag kapszula 250db-Zöld tea 100db
Fogyi csomag. Slim Flavin7 100db-Kendermag kapszula 250db-Zöld tea 100db
16.540 Ft
 


flavin7-termekpatika.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu